W sam raz na niedzielne śniadanie.
Samo zdrowie.
I dziko pyszne.
I wierzcie mi, można się tym najeść 🙂
Składniki (na 4 porcje):
- pół żółtego melona
- 2 kiwi
- garść liści jarmużu
- pół pęczka natki pietruszki (albo i cały, zależnie od preferencji i wielkości pęczka – mój był olbrzymi)
- garść liści szpinaku
- pół garści liści mięty
- kawałek imbiru (obrany)
- sok jabłkowy – świeży (1-2 szklanki, w zależności od tego, jak gęsty koktajl chcemy otrzymać)
- zamiast soku jabłkowego może być woda i świeże jabłko
(U mnie jeszcze była główka sałaty masłowej, bo kompletnie nie wiedziałam, co z nią zrobić, a do sałatki nie chciałam dodawać, więc zmiksowałam.)
Przygotowanie:
- Owoce myjemy i obieramy, kroimy w spore kawałki.
- Zieleninę myjemy.
- Imbir obieramy (możemy pokroić w kawałeczki).
- Wszystko wkładamy do blendera, dodajemy sok (lub wodę) i miksujemy.
- Cukru nie dodajemy, bo owoce są słodkie 🙂
Na zdrowie!