Co tu dużo pisać – obłędnie pyszny, aksamitny, zielony koktajl – czyli jak przemycić awokado. 🙂
Zieleń – to szpinak, aksamitna konsystencja – dzięki awokado, a orzeźwiający smak z pomarańczy, cytryny, imbiru i soku jabłkowego. Mmmm…..!
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 100g świeżych liści szpinaku
- nieduża garść listków mięty
- 1 pomarańcza – w cząstkach, bez skóry i pestek
- sok z jednej cytryny
- kawałek świeżego imbiru – ok. 10g
- łyżka syropu z agawy (opcjonalnie)
- 1,5 szklanki tłoczonego soku jabłkowego
Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy. I gotowe!
Z podanych składników wychodzi porcja dla dwóch osób (albo dla czterech – w małych szklankach ;)).