Ostatnio tak jestem pochłonięta pracą, że zupełnie nie mam czasu publikować niczego na blogu. Bardzo przepraszam.
Jednak znalazłam chwilę na nowy przepis, bo zupę robi się szybko 🙂
[I do tego mam nowy blender, więc musiałam go wypróbować. Działa jak należy. Jest dobrze :)]
Zupa jest przepyszna, ma cudowny kolor, no i przecież jest sezon szparagowy. Wypróbujcie, robi się błyskawicznie!
Składniki:
- pęczek szparagów
- jedna niezbyt duża cukinia
- 2-3 ziemniaki
- 1,2-1,5 l wody
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Warzywa kroimy w kawałki/kostkę.
- Wrzucamy do wody (czubki szparagów i cukinię wrzucamy troszkę później).
- Gotujemy do miękkości.
- Solimy do smaku.
- Miksujemy na krem.
Pesto koperkowe:
- pęczek koperku
- sok z połowy cytryny
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
Miksujemy wszystkie składniki na gładko.
Zupę podajemy okraszoną pesto koperkowym.
Pięknie zielona i cudownie pyszna!